CSCS Mock Test Online

Construction worker marking wall

Are you looking for a CSCS Mock Test Online


Practicing for your cscs test online is the best way to ensure you have a good understanding of the questions and answers you’re likely to face on your real test. As of April 2012 the old cscs health and safety test changed to the CITB Health, Safety and Environment Test which includes an updated bank of health and safety questions and scenarios for both site operatives and supervisors.

Since the update in 2012 there’s been a lot of confusion surrounding the behavioural case study questions; because these questions and answers are not published in the cscs book and most candidates don’t know what to expect on their test day. Put simply, the behavioural case study questions are not published in any cscs test book or online because they’re meant to test your reaction to onsite safety critical situations. To get a better understanding of what the case study questions entail you should have a look at the video “setting out” which forms the basis for the questions asked.

Whether you’re going for a red, black, gold or even a green cscs card it’s essential that you get enough practice and if you don’t have the official cscs book with all the question and answers then try and complete as many cscs mock test online papers as possible. If you don’t have the revision book then visit our cscs mock test section where you can attempt some more cscs mock test questions online.

Here are some more cscs test questions and answers similar to the ones you might encounter on your real cscs test.

 

1. Why is it important for you to keep your working environment clean and tidy?

a. To prevent rats and other animals that could spread diseases

b. To reduce the risk of slips, trips and falls

c. To reduce environmental side effects

d. All of the above

Answer: D

 

2. If RPE is needed for a task but you can’t find it what would you do?

a. Carry on with the task and ask your supervisor when he comes along

b. Carry on with the task and take breaks at regular intervals

c. Create a temporary mask with a towel or rag

d. Wait until you get the correct RPE before starting

Answer: D

 

3. Which of these is most likely if your body comes into contact with wet cement?

a. Leptospirosis

b. Vibration white finger

c. Temporary hearing loss

d. Chemical burns and dermatitis

Answer: D

 

4. At what angle should ladders be placed against a wall?

a. 75°

b. 40°

c. 50°

d. 65°

Answer: A

 

5. Which of these statements is not true about ladders?

a. You should have at least 3 points of contact while on a ladder

b. A ladder should tied at the top to ensure it doesn’t slip

c. A ladder should be painted to prevent wear and tear

d. You should inspect the ladder before using it

Answer: C

 

6. What does PAT mean?

a. Professional appliance test

b. Portable application test

c. Portable appliance test

d. Professional appliance test

Answer: C

 

7. Which of these would have to undergo a PAT test in your workplace?

a. A microwave

b. A coffee maker

c. A radio

d. A battery powered radio

Answer: A,B,C

 

8. What is the main reason for reporting accidents?

a. So employees can make a claim for compensation

b. Someone needs to be blamed for the accident

c. So employers and employees can learn from and prevent the same accidents in the future

d. Employers need to keep records for survey purposes

Answer: C

 

9.You find yourself on the job site next to a coworker who is utilising a loud piece of machinery. You are wearing no hearing protection. What should you do?

a. Immediately stop and speak with the supervisor of your coworker.

b. Continue working, as the job site will always be noisy.

c. Tell the worker to stop the job they are currently performing.

d. Leave the area until you have secured the correct personal protective equipment (PPE) for your ears.

Answer: D

 

10. It is a general rule that noise levels may be excessive if you must shout to speak to someone how far away?

A. 6 metres.

B. 4 metres.

C. 5 metres.

D. 2 metres.

Answer: D


16 Comments for CSCS Mock Test Online


Posted on Monday 2nd July, 2012, 11:51pm

1. D
2. D
3. D
4. A
5. C
6. C
7. A,B,C
8. C

Reply

Posted on Tuesday 3rd July, 2012, 8:21pm

D, D, D, A, C, C, A, C

Reply

Posted on Saturday 14th July, 2012, 12:29pm

1,B,2,D,3,D,4,B,5A,6,D 7,A,B,C 8,C

Reply

Posted on Tuesday 31st July, 2012, 4:02pm

1d, 2d,3d,4a,5c,6c,7abc,8c

Reply

Posted on Thursday 2nd August, 2012, 12:34am

1D,2D,3D,4B,5C,6C,7D,8D

Reply

Mo

Posted on Thursday 9th August, 2012, 3:03pm

D,D,D,A,C,A,C,C

Reply

Posted on Thursday 6th September, 2012, 9:58pm

D,D,D,A,C,C,ABD,C

Reply

Dan

Posted on Tuesday 11th September, 2012, 1:29pm

D
D
D
A
C
C
A,B,C
C

Reply

Posted on Wednesday 19th September, 2012, 4:28pm

Bddbcaac

Reply

Posted on Wednesday 3rd October, 2012, 6:53am

D D D A C C ABC C

Reply

Posted on Thursday 15th November, 2012, 9:14am

D D D A C C ABC C

Reply

Posted on Wednesday 17th April, 2013, 12:06pm

I think this mock test is a brilliant way of practicing before you do the real test, it keeps the facts fresh in your mind.

Reply

Posted on Tuesday 25th June, 2013, 9:11pm

I found the answers to the questions helpful, and it has gave me a idea how the real test will be.

Reply

Posted on Thursday 5th September, 2013, 11:32am

Very useful indeed as i have my CSCS test coming up soon.

Reply

Posted on Wednesday 2nd October, 2013, 6:45pm

This mock test is good because it has prepared me to understand how the real test will be like . I have confidence now to go for it. My test is on the 14th September.

Reply

Posted on Monday 24th February, 2014, 5:04pm

D D D A C C A,B,C C

Reply
Questions or Comments






back to top